Artikels2020-04-24T12:30:28+00:00

Altijd verbonden, altijd geïnformeerd. Grasduin in de artikels en vind inspiratie op je weg naar jouw Office of the Future.

Powered by Intel®

Artikels

Thuis even efficiënt werken als op kantoor? De Hoffice helpt!

17 maart 2020|

Door de Corona-crisis willen veel kenniswerkers thuiswerken. Het ziet er zelfs naar uit dat telewerken de komende weken een verplichting wordt. Dat gaat veel verder dan het occasionele thuiswerk dat al vrij goed ingeburgerd is. Daarom is het van belang dat bedrijven ervoor zorgen dat de werkplek in de Home Office gelijkwaardig is aan die op kantoor.

De langverwachte komst van 5G

27 januari 2020|

De langverwachte uitrol van 5G, de vijfde en ultrasnelle generatie mobiele netwerken, zal dit jaar mondjesmaat werkelijkheid worden voor de consument. Eerst in de grote steden. Helaas hinkt ons land wat achterop en blijft de uitrol steken op organisatorisch niveau. Dat is jammer want met 5G gaan de deuren van een hele nieuwe wereld open.

Ga even rechtstaan om deze blog te lezen

10 december 2019|

Thuis, op kantoor, op de trein of in een koffiebar: waar je ook werkt, de kans is groot dat je het grootste deel van de dag zittend doorbrengt. Dat bureauwerk flink wat lichamelijke klachten met zich kan meebrengen, is een open deur intrappen. Maar het gaat veel verder dan enkel rugklachten en andere fysieke ongemakken.

Let op met openbare USB-poorten

2 december 2019|

Je staat op het punt om aan een reis te beginnen, maar net voordat je in je bus, trein of vliegtuig stapt, realiseer je je dat je smartphone of tablet bijna leeg is. Je vindt een openbare USB-poort in de buurt en sluit je apparaat aan, in de hoop voldoende te kunnen opladen.

Van een gezond evenwicht naar een boeiende blend

2 oktober 2019|

Een perfecte ‘work-life-balance’: het was vele jaren een mantra als het over werk en gezin ging. Vandaag is dat niet meer het geval. De realiteit van de dag leert ons dat we iets vloeiender nodig hebben, iets wat meer flexibiliteit toelaat: een work-life-blend.

HP Sure Sense zet artificiële intelligentie in tegen ongekende malware

23 september 2019|

Dagelijks worden wereldwijd meer dan 350.000 nieuwe malware-varianten gemaakt. Om een stuk malware te kunnen identificeren, creëren antivirusprogramma’s een virushandtekening. De virusscanner scant elke code die de pc binnenkomt en vergelijkt die met de kwaadaardige codes die vastgelegd zijn in die virushandtekeningen.

Eenvoudig confcall opzetten met je smartphone, waar je ook bent

22 augustus 2019|

Conference call? Misschien denk je dan spontaan aan een aantal mensen in een vergaderruimte die een telefonische bespreking houden met een groep mensen op een andere plek. Maar in deze tijden van mobiel werken kan je ook met je smartphone in een handomdraai een conference call opstarten, waar je ook bent.

Hoe blijf je productief als je thuis snel bent afgeleid?

31 juli 2019|

Tijdens een dagje thuiswerken, bestaat het gevaar dat je wordt afgeleid. Je wordt minder productief en je geraakt in tijdsnood. Met de Pomodoretechniek kan je dit vermijden. De Pomodorotechniek is een methode voor tijdmanagement, ontwikkeld aan het eind van de jaren tachtig door Francesco Cirillo.

Chatiquette

6 juni 2019|

Mobieler werken is ook makkelijk in contact blijven met je collega’s, klanten of leveranciers. Waar je ook bent. De meest voor de hand liggende kanalen zijn e-mail en de telefoon. Zekere jongere generaties maken daarnaast ook gebruik van een chatapplicaties zoals WhatsApp, Messenger, de chatfunctie in Teams … Daarom een paar vuistregels.

Beveiliging van netwerken en devices blijft essentieel

14 februari 2019|

Security experts zijn voortdurend bezig met het verbeteren van cyberbeveiliging. Maar ook hackers zitten niet stil: het blijft een kat-en-muisspel. De bedreigingen worden steeds verfijnder en schadelijker. Meer nog, men voorspelt opnieuw een recordjaar van netwerkinbreuken en databeveiligingsrisico’s.

Mobieler werken loont. Ook voor de werkgever!

26 december 2018|

Mobieler werken dat is werken waar en wanneer je wil. Die flexibiliteit biedt de werknemer heel wat voordelen. Het privéleven kan beter afgestemd op het werk, bij een dagje thuiswerken is er geen tijdverlies op weg van en naar kantoor … Maar niet alleen de werknemer vaart er wel bij, ook voor de werkgever zijn er heel wat pluspunten. We zetten er een aantal op een rij.